Prenumerera gärna på min RSS-feed!

Årets mat: FISKSÅS FRÅN THREE CRABS

P1330852

Mycket frekventa läsare av den här bloggen minns kanske att jag nämnde fisksås från Three Crabs redan i somras. Den här fisksåsen var min käraste vän i köket det här året. Aldrig har det varit så roligt att laga thailändskt, så rikt, så tacksamt. Har du också thaimatsambitioner? Då måste du skaffa den här fisksåsen. Kosta vad det kosta vill. Har du inte en anständig återförsäljare av asiatiska livsmedel i din stad? Skicka nån som har det. Det är slöseri med alla de andra ingredienserna att inte göra det. Ja det är i sanning slöseri att laga thaimat och sen inte helt och hållet få uppleva det på en gång syrliga, ruttna, dova och tvetydiga som är thaimatens bidrag till de gastronomiska sensationerna en människa kan få uppleva i detta livet. Och fisksås från Three Crabs är denna mycket märkvärdiga udd behändigt förpackad på flaska.

I år fick jag förresten en skitfin julklapp – David Thompsons enorma Thai Street Food. Den ska tillsammans med min fisksås i detta nu ta över efter julmaten. Hej och välkommen Thaiåret 2011!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer till “Årets mat: FISKSÅS FRÅN THREE CRABS”

 1. Judit skriver:

  Men var i Stockholm då? Provade redan i somras på vanliga ställena längs med Hornsgatan men fick bara skak på huvudet och som svar att det är så dyrt så dyrt. Gav liksom upp då men fick ny inspiration nu förstås

 2. Anna skriver:

  Jag hittade den till vrakpris i en thaibutik i Jakan. Och nu vill jag veta – vad ska jag laga? Kör alltid bara på känsla och dagsform och vill nu ha ett recept! Snela?

 3. Linna Johansson skriver:

  Judit: Jag har köpt min på Asian Livs på butiksplanet under Söderhallarna!

 4. Linna Johansson skriver:

  Anna: Jag ska försöka få ut lite recept här i bloggen vad det lider! Tills vidare: kolla upp dina egna favvothai-recept! (Men obs: strunt i Pad Thai, det är ett helvetiskt hackande och kan verka rätt så avskräckande som inledningsnummer.)

  Fish Cakes av olika slag är enkelt (och billigt eftersom man kan göra det på frusen skitfisk) och går bra att göra utan att man sitter på nödvändigtvis alla ingredienser.

  Tom Ka Gai – enkel klassiker. Funkar även med fisk och räkor.

  En god färs, förslagsvis fläskfärs, med några stänk fisksås och lite smått och gott (lime, koriander, citrongräs) + några bitigare grönsaker funkar alltid som snabb-thai!

 5. Anna skriver:

  Ja bra! Så himla trista, pölsiga recept ute på nätet. Ba ”broccoli med exotiskt touch – skär broccoli och skvätt lite LIME på”. Så himla ohäftigt.

Personligt

Föräldraskap bloggar Follow Linna Johansson Personligt