Prenumerera gärna på min RSS-feed!

Badrumshyllan Revisited, nästan komplett, minus hudkrämen

P1190509

P1190485

Sådär, en uppdaterad, användbar badrumshylla. Får mej att känna mej som en mycket medveten människa, som en van turist på lyxhotell (snarare än tågluffare). Är trött på att taga vad jag har, rengöring som fräter, gamla saker. Men gillar inte en jättefull badrumshylla heller, utan vill ha det ungefär såhär, sju-åtta saker man använder, som inte är skitgamla, som man använder upp, lite i taget. Nu ska jag använda upp det här:

1. Den icke särskilt mirakulösa japanska mascaran, snarare den helt ordinära Fiberwig Imju. Det enda som troligtvis inte kommer att användas upp. Ska bytas ut mot nåt av stalltipsen: ”DiorShow”, eller nån från Lancôme.

2. Ögonskugga ett, två och tre i de mycket beskedliga färgerna ”white”, ”moonstone” och ”monty”. Från Makeup Store. Mycket fina, möjligen väl beskedliga? Min förkärlek för nedsvärtat, grått och blått sitter djupt.

3. En ögonskuggeprimer. Också från Make Up Store. En primer måste man ha, åtminstone om man är som mej och delar in makeup i de nödvändiga ögonskuggorna och det mindre nödvändiga resten.

4. Eyeliner från Mac, ”Fluidline”. På inrådan av en läsare. Ännu icke utprovat men dosan är helt futuristiskt skitsnygg.

5. Ögonmakeupremover från Collistar: ”Gentle Two-Phase Make Up Remover Eyes-Lips”. Ögonmakeupremover kan jag, obotlig ögonmakeup-knarkare som jag är. Den här är bra, bättre än Chanels tvåfasremover (som också är mycket bra). Tips vid avlägsnande av ögonmakeup: mjuka upp ögonmakeupen med rikligt med vatten innan du greppar bomullssrondell och remover. Då lossnar allt i två svep precis som utlovat. Med en bra ögonmakeupremover ska man inte stå där med en fet hinna över ögat som hade man gått och blivit akut närsynt.

6. Rengöring från Decléor, en ”Lait Demaquillant”. Mjuk och fin. Bort med den skitgamla från Apoteket. Varför utsatte jag min stackars hud för den? Det var dumt.

7. Dyra droppar från Decléor, ”Rose d’Orient”. Jag vet inte om de gör nån skillnad. Återkommer till det. Älskar lukten, stickig, essensig, som att komma direkt från ansiktbehandlingen utan att har gjort nån (jag hatar ansiktsbehandlingar, jag har gjort det två gånger och lidit mej igenom varje sekund. Det är dyrt och jag tvivlar på om det är så bra att under så kort tid bli utsatt för så många olika krämer och vätskor och substanser).

8. Påfågelörhängena. Det i särklass billigaste köpet, 79 kronor från Gina Tricot, och än så länge det mest nyttjade.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer till “Badrumshyllan Revisited, nästan komplett, minus hudkrämen”

 1. marita skriver:

  Produkterna från Decléor, varifrån beställde du? Jag har kollat på prisjakt.nu osv men hittar mest utländska företag..eller det kanske går det med?Ögonskuggeprimer..det kanske jag skulle behöva, jag tycker huden blir så konstig av ögonskugga, primern kanske skyddar mer..hmm

 2. kristina skriver:

  jag köpte too faced’s mascara lush injection idag, du kan få recension sen. hur mycket får en kräm kosta?

 3. Johanna skriver:

  Jag blir uppriktigt glad att du köpte eyelinern, det är min bästa sminkinvestering på länge – den öppnade ventilen och gjorde smink roligt igen. Hurra!

 4. Linna Johansson skriver:

  Marita: jag körde Beautyplanet. Men det var av ren slöhet, för att jag såg annonsen överallt, det är möjligt att det finns billigare på annat håll.

  Primern är till för att fixera ögonskuggan så att den inte glider runt och lägger sej i feta ränder. Men det är inte alla som behöver en. För mej gör den dock stor skillnad, ögonlocken är helt typiskt det enda stället på kroppen jag inte är kroniskt torr på, tvärtom flyter allt runt nästan direkt (men sitter alltså där det ska med primer).

  Kristina: gärna! angående hudkräm så vet jag inte, allt är ju en avvägning, hur bra de här, hur mycket tuben/burken innehåller, hur länge den räcker (en del är ju så sjukt fluffiga att de tar slut omedelbart bara av det skälet).

  Johanna: testade den idag. Mycket fin! Helt olik de tråkiga tusch-eyelinerns jag dragit runt på så länge! Tack så mycket för tipset!

 5. Cissi skriver:

  Vilka coola örhängen, de måste jag spana in på Gina Tricot till mig själv!

 6. Linna Johansson skriver:

  Cissi: de är verkligen inget märkvärdigt men man blir glad av dem!

Personligt

Föräldraskap bloggar Follow Linna Johansson Personligt