Prenumerera gärna på min RSS-feed!

Go Green

Gick ut, skulle hitta nåt till nyår, nåt kött. Vad livat det var där ute, det var lite oväntat. Lämmeltåg med påsar från Systemet, och matpåsar … så mycket fest i luften, snart, snart – snart smäller det.

-

Men vi är inte där, jag är inte där. Vill inte fest, vill definitivt inte kött mer – ska plocka upp mina vegetariska ambitioner där jag släppte av dem nånstans en eller om det var två månader inpå graviditeten, ska bli grön och skön, grön föda, gröna téer, hela skiten ska jag göra. Nästa år blir ett grönt år. Så. Det får bli mitt nyårslöfte. Ovanpå alla de andra fyrtiofem stycken.

Etiketter: , , , , , , , ,

5 kommentarer till “Go Green”

 1. kicki skriver:

  Men hur ska du då få i dig tillräckligt med protein? Min PT (som jag just skaffat) säger att hälften på tallriken ska vara protein; kött, fisk, qourn är ok iofs.. 25% kålisar och resten grönsaker.
  Själv ger jag inga nyårslöften… jag har några AVSIKTER, det är mildare, går att fortsätta med och ta upp igen när man redan misslyckats. Ett tips, om man har fyrtiofem. :-)

 2. Annika skriver:

  kul att du går emot ”köttrenden” http://www.svd.se/mathalsa/mathalsa/kottets-revansch_3831989.svd

  tror inte proteinet blir svårt, det finns hur mycket som helst: bönor, tofu, nötter, sojaprodukter, seitan tzayspett.

 3. ling0n skriver:

  Åh vad kul, detta initiativ borde fler ta efter! (säger jag efter 8 år som vegan). Blir alltid lika glad när någon väljer att smyga in lite på den gröna sidan. ;) Och: Protein är inga problem!

 4. Linna Johansson skriver:

  kicki: ja, avsikter är bättre & det är väl vad jag har också i själva verket: gröna avsikter och så den där romanen … (se kommentarerna nedan angående protein, det finns en uppsjö av alternativ. )

  Annika: usch, ”köttrend”, va hemskt det låter … ja, jag är inte alls överens med de senaste årens kött & fettvurm, jag tycker den känns helt omodern och så bisarrt ohållbar.

  ling0n: jag börjar med några myrsteg (inte äta kött varje dag …), men har nåt slags halvveganskt som mål. återkommer säkert med en å annan fråga från er mer erfarna, håll utkik!

 5. linda skriver:

  bra initiativ!

Personligt

Föräldraskap bloggar Follow Linna Johansson Personligt