Prenumerera gärna på min RSS-feed!

Hata

Dagens gärningar: futtiga. Skrev tolv rader varav kanske tre är ok. Åhåhåh. Varför ska jag hålla på och skriva? Jag hatar ju att skriva!

10 kommentarer till “Hata”

 1. Sandra skriver:

  Ja! Känner samma sak. Idag.

 2. Martina skriver:

  Ny dag med nya textrader imorgon. Bit ihop, så småningom kommer den där textraden som bara är så rätt att du får gåshud!

 3. lotta skriver:

  alltså jag kanske är knäpp, men är inte tre rader ganska bra? det är ju tre rader för fan. tre rader som tillhör något konstruktivt. en motpol till all kommersiell skit. ja det låter klyshigt men det är ju sant.

 4. m skriver:

  glad över varje rad du skriver.

 5. Linna Johansson skriver:

  va gulliga ni är, tack <3. och ja, tre rader är mer än vad jag förmått ibland. det är bara det är hemskt bråttom den här gången för annars hinner jag helt enkelt inte innan pengarna sinat … men idag är en ny dag!

 6. Elin skriver:

  Heja Linna,
  Känner precis samma sak som du. Kämpar själv med en roman sedan flera år tillbaka och känner nu att jag börjar komma till slutskedet, men det har varit en extremt långdragen process. Du kanske ska tänka som med träningen. Lite är bättre än ingenting alls. Och i morgon blir det mer. Kram och Lycka till!

 7. Tomas skriver:

  Jag skulle hemskt gärna läsa en skrivarskola med samma upplägg som träningsskolan. Känner igen känslan så otroligt väl. Den återkommande insikten om att man (jag) egentligen hatar att skriva (liksom, hur tänkte jag när jag gjorde det här till mitt värv?).

  Ibland funkar det för mig att läsa vad någon annan har skrivit om skrivande för att komma igång igen. Nu kommer jag inte på några andra exempel än Raymond Carver, som har skrivit om skrivande i ‘Call If You Need Me’ och Octavia E. Butler som har berört ämnet i ‘Bloodchild’ men det finns ju såklart hur många texter som helst om ämnet.

 8. Linna Johansson skriver:

  Elin: Mm, det är klart att man ska tänka så … Men man är en inkonsekvent, irrationell varelse antar jag. Skriva är nåt helt annat än träna för mej, det är idel tandgnissel och press. Det är dumt. Och till del kopplat till att boken måste bli klar, att tiden och möjligheterna att slutföra den inte är obegränsade.

 9. Linna Johansson skriver:

  Tomas: jag med! men den träningsskolan får nån annan än jag skriva. jag har inte många bra råd att ge kring skrivande, det är inget harmoniskt inslag i mitt liv direkt …

  Men jag läste Elizabeth Georges skrivhandbok och gillade den! Förstår att det inte var direkt rena handböcker du syftade på och jag brukar i regel hata dem (i synnerhet Stephen Kings omtalade). Men just Georges bok fick mej att just känna mej lite mindre ensam med mina besvär.

 10. Bea skriver:

  Hörni läs Stephen Kings ”Att skriva”. Även om man inte gillar hans böcker så lärt man sig mycket av karln.

Personligt

Föräldraskap bloggar Follow Linna Johansson Personligt