Prenumerera gärna på min RSS-feed!

Men var är tricepsarna?

P1340439

P1340443

Mera träning och mer Charlotte Perrelli för det är verkligen mycket Charlotte Perrelli nu, mycket vältränade Perrelli och hur hon blev sån. Jag har inget emot just det för bland kändisar goes träning verkar hon definitivt en av de seriösare – men jag har desto mer emot tidningarnas sätt att göra nåt av det. Jag vet att jag är petig nu men: Kolla bara det här omslaget för Amelia. Perrelli är där för att prata om sin armträning (som jag för övrigt är rätt säker på består av mer än armhävningar …), och ändå måste de placera henne i just den enda vinkel då inte en armmuskel blir synlig (för armmuskler har hon, jättesnygga axlar och triceps, det såg jag med egna ögon i Allsång på Skansen).

Å, damtidningar, å denna förpestade lagomhet. Kan ni föreställa er att man skulle göra nåt motsvarande med en man? Kan ni föreställa er att man skulle be honom berätta om sitt nyväckta intresse för träning, och då specifikt armträning, och sen skulle man fota honom så att inget av detta var knappt skönjbart, så att han liknade bara just en alldeles lagom trevlig, alls icke särskilt vältränad man?

Etiketter: , , , , , , ,

5 kommentarer till “Men var är tricepsarna?”

 1. Bea skriver:

  I Aftonbladet kropp och hälsa bilaga denna vecka är det jättefina bilder på Charlotte Pirellis armmuskler. I samma blaska får man även lära sig hur man som kille får fight club kroppen.

 2. lolo skriver:

  Sen har ju Amelia ute sin plastikguide nu också samtidigt som man predikar hur fina alla är som naturliga.

  Måste ta ett till exempel på Ameila/Taras/ M-magasin dubbelmoral. Det finns ingen tidnings koncern som tjatar så mycket om ålder som dessa tidningar. ”70 det nya 20 ”, ”Du är yngre än du tror” eller ”din EGENTLIGA bikiniålder” osv. Samtidigt som dom klagar över ålderfixeringen i samhället i varje nummer, det är ju dom själva som bankar in ålderfixeringen. Har aldrig sett Solo, Glamour, VR prata om ålder alls.

  Dom är verkligen urusla.

 3. Linna Johansson skriver:

  Bea: ja jag såg det! kvällsisarna brukar vara bättre på det där, de odlar ju inte detta lagom lika hårt. det brukar framförallt vara damtidningarna som envisas med sitt girl-next-door-grejen.

 4. Linna Johansson skriver:

  lolo: ”70 det nya 20″, haha.

  idén med just amelia/ m/tara är väl just att kränga tidningar till respektive ålder så då blir det ju rätt viktigt att hävda att varje ålder rymmer sina helt separata ämnen/intressen/frågor osv. lustigt för nu när jag börjar komma upp i amelia-ålder upplever jag att det förhåller sej tvärtom. det är nu ålder börjar bli en rätt så flytande sak.

  plastikguiden förresten, jag har inget principiellt mot plastikkirurgi men blir ändå så sjukt äcklad av just den där tidningen. den känns ondskefull, rakt av.

Personligt

Föräldraskap bloggar Follow Linna Johansson Personligt